Ysabeau, biologische Belgische wijnen geproduceerd in Jenneret, vlak bij Durbuy.

In mei 2022 hebben we 3 hectare wijngaarden geplant in Jenneret, op een uitzonderlijk mooi terroir met een perfecte ligging, een mooie helling en een stenige bodem. Onze eerste flessen Syrah, Pinot Noir, Riesling, Chenin en Viognier worden verwacht in mei 2026! We danken u alvast voor uw geduld.

  • Viogner
  • Pinot Noir
  • Riesling
  • Syrah
  • Chenin

Onze wijngaard in Lyra-vorm

Syrah, Viognier, Pinot Noir, sommige van onze druivensoorten doen denken aan de stralende zon van de Rhônevallei of Bourgondië. Toch is België ook gunstig voor kwaliteitsvolle wijnbouw. De wijnboer moet zich hier echter creatiever tonen dan elders.

Om deze zonminnende druiven optimaal te kweken, werd de wijngaard Ysabeau ontworpen rond een zeldzame en uitzonderlijke architectuur: de Lyra.

Bij ons klimt de wijnstok niet verticaal om een "I" te vormen, maar splitst zich boven de stam in twee afzonderlijke takken die een "Y" vormen.

Op deze manier ontwikkelen onze wijnstokken meer bladeren en vangen ze veel meer zonlicht. Dit betekent een betere rijpheid van de druiven en een hogere kwaliteit van de wijnen.

Ysabeau-Durbuy

Ons domein en onze wijnkelder

De wijnkelder van Ysabeau bevindt zich in het hart van een uitzonderlijk 17e-eeuws landgoed in Jenneret, een dorp met de typische charme van de regio rond Durbuy.
Met deze betoverende omgeving als decor is onze wijnkelder ontworpen om het erfgoed van het verleden te combineren met de moderniteit van wijnbouwtechnieken.
Daarnaast heeft de hoogte van het gebouw het mogelijk gemaakt om een zwaartekrachtstructuur met drie niveaus te creëren, die voldoet aan de hoogste normen van wijnproductie. De halfondergrondse ligging van dit “hoofdkwartier" zorgt bovendien voor een uitstekende temperatuurregeling, ideaal voor het rijpen van wijn.

Ysabeau-Durbuy